"Bebis i magen"

2013-02-28 20:46:39 Emilia
» Kommentarer(0) «


"Titta mamma jag har en bebis i magen" hihi tokunge :)

Emilia

2013-02-28 20:45:38 Emilia
» Kommentarer(0) «


 
vacker fin underbar söt bäst perfekt
Älskar dig min stora tjej!

Magsjukan

2013-02-28 20:34:18 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Åh vilken dag! Slutade tidigt idag så jag gick hem för att städa innan jag skulle gå och hämta tjejerna på dagis, men när jag öpnnar dörren står Emilia där i hallen "Hej mamma" jag blev ju livrädd först, trodde att typ Mattias hade glömt henne hemma eller nått, men sen så hörde jag att Mattias och Lydia var hemma också, dom hann gå halva vägen till dagis sen började Lydia kräkas så dom fick vända och gå hem igen, så kräktes Lydia 4 gånger på vägen hem, lilla gumman. Så det var bara för oss att byta plats, jag fick ta hand om en magsjuk Lydia och Mattias drog vidare till jobbet, skönt att vi båda hann jobba våra pass.
 
Så nu har Lydia åkt på sin första magsjuka. Middagen har hon fått behålla än så länge. Hoppas att det går över snart, det är så hemskt när små barn ligger sjuka. Emilia kramar och pussar på Lydia hela tiden för att hon tycker så synd om henne, men jag försöker förklara för Emilia att hon kan bli smittat men det lyssnar hon inte på, hon ska ta hand om sin lillasyster, gullunge! Hoppas inte att Emilia också blir magsjuk nu :(
 
 
Dagens sötnosar

Min lilla prick

2013-02-26 20:31:16 Lydia
» Kommentarer(0) «


 
Lydia är ju så himla söt i sin nya prickiga pyamas :)

Tisdag

2013-02-26 20:28:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag efter jobbet, så kom mamma och hämtade mig så åkte vi vidare för att handla massor med mat, både mamma och jag stor handlade så det var proppat i bilen. Sen åkte vi runt lite här och var. Jag var in och köpte tapeter också till vårat sovrum (nu ska det äntligen bli snygga tapeter där inne). Sen åkte vi och hämtade upp Tessan och sedan stressa vidare mot dagis. Gissa om vi fick trängas i bilen? Jag fick sitta i framsätet med Lydias vagn, lite tajt ja.
 
Annars så har vi inte hunnit med att göra så mycket annat, bara plockat här hemma, och nu är jag så trött så att jag somnar på datorn snart. Det ska bli så skönt att få krypa ner i en varm säng. Hoppas att ni har haft en härlig dag :)
 
 
Gosiga Lydia imorse

Mini shopping

2013-02-25 12:58:28 Shopping
» Kommentarer(0) «


Vilket helt u n d e r b a r t väder vi har idag, visst är det lite små kallt men solen lyser ju ute. Idag blev det en kort dag på jobbet plus att jag var nära gränby centrum så jag gick dit när jag slutade och mötte upp Mattias, vi tog en mysig frukost tillsammans, sen var han tvungen att åka vidare mot jobbet, och jag gick runt en sväng och shoppade lite till flickorna.
 
Jag köpte ju en rosa vit prickig mössa till Lydia för ett tag sedan, och jag har letat som en tok efter en likadan till Emilia men har inte hittat det, men idag hitta jag en i Emilia st som bara låg på affären sista kvar och det var i Emilias st 20kr, tur? hihi så nu har tjejerna likadana vårmössor. Det på första bilden är till Lydia och det på andra till Emilia :)
 

Våran helg

2013-02-24 18:59:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ihelgen så har vi bara varit här hemma hela familjen. Vi har tagit det lungt och bara haft det allmänt m y s i g t.
Igår vid lunch bjöd vi över barnens farmor och farfar på fika, faster Anna följde med också. Sen på kvällen så hyrde jag och Mattias film medans barnen sov. Det blev James bond skyfall, jag såg knappt på halva sen somnade jag i Mattias famn (inte min typ av film) Men vi hade en mysig kväll iallafall.
 
Idag har vi vilat bort hela dagen känns det som, vilket har varit väldigt skönt, så nu har man lite krafter inför nästa vecka. Lydia har varit så ledsen hela dagen också, vet inte alls vad det kan vara, det är väll antagligen mera tänder som är pågång. Vi har iallafall haft en fin helg, hoppas att ni också har haft det :)
 
Våra små sötnosar

1 års kontroll

2013-02-24 18:36:00 Lydia
» Kommentarer(0) «


Tidigare i veckan så hade Lydia 1 års kontroll inbokad som hon pappa och även storasyster Emilia fick gå med på. Dom tog 1 års sprutan som Lydia sedan fick feber utav, sen tog dom vikt och längd. Nu väger Lydia 10kg ungefär och längd vet jag inte riktigt, Mattias glömde lappen hemma så han minns inte var längden var. Men allt var bra med Lydia
 

Livets mening ♥

2013-02-23 19:56:18 Kärlek
» Kommentarer(0) «



Kärleksmums

2013-02-23 00:07:00 Mat&bak
» Kommentarer(2) «


 
Har varit så himla sugen på att baka hela denna vecka. Jag bakade ju bullar i onsdags så nu är ju frysen full utav bullar, och nu på kvällen så bakade jag även ihop en sats med kärleksmums. Så nu har vi fyllt på med fika bröd i frysen om vi skulle få besök någon dag, vilket vi får imorgon, hihi  :)
 

Du behöver:

 150 g Svenskt Smör från Arla

 1 12 dl Arla® mjölk

 3 st ägg

 3 dl strösocker

 1 msk vaniljsocker

34 dl kakao

2 tsk bakpulver

 4 dl vetemjöl

 

Glasyr:

 75 g Svenskt Smör från Arla

34 dl starkt kaffe

12 dl kakao

 1 12 msk vaniljsocker

 5 dl florsocker

 

Garnering:

1 dl kokosflingor

 

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.


Torsdag och Fredag

2013-02-22 19:44:37 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Det blev ingen magsjuka här hemma, så skönt! Emilia åt nämligen en banan inne på årstahallen och det var det hon kräktes av (tror vi) när hon väll fått upp hela bananen så var allt bra. Så här hemma är vi friska och krya, u n d e r b a r t. Eftersom att Emilia kräktes i onsdags så måste hon ju vara hemma i 48 timmar så Mattias har fått vara hemma och vabba torsdag och idag fredag, vi får turas om med allt vabbande, det lär ju bli en heldel nu när Lydia har börjat på dagis och får alla dagisbakterier, fast dom är jätte duktiga på dagis, dom spritar barnens händer hela tiden och tvättar av dom, så det är skönt att veta att dom gör sånt ofta.
 
Idag jobbade jag fram tills klockan var halv fyra ungefär, skulle slutat 11 egentligen men körde på lite längre, men nu är det iallafall helg. Nu ska baka lite sen blir det fredagsmys med familjen. Hoppas att ni får en fin kväll

Vabb onsdag

2013-02-20 19:57:50 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Lydia var ju och tog sin 1 års spruta i måndags, så igår ringde dom ifrån dagis och bad mig komma och hämta Lydia för att hon hade åkt på feber, så det fick hon ju utav sin 1 års spruta. Så idag blev det vabb för min del. Lydia hade lite feber imorse men sen släppte det och hon blev pigg. När Lydia sov middag så bakade jag och Emilia ihop 40 st bullar, så nu är frysen full av bullar. Har även rensat ur flickornas rum idag så skönt att få det gjort.
 
Senare på eftermiddagen så var vi jätte rastlösa så vi tog en promenad till årsta centrum, jag hade ett paket att hämta ut så vi hämtade ut det, sen så gick vi in till årstahallen och handlade lite, men när vi väl kommer till kassan så ställer sig Emilia och bara kräks rakt ut så det var ju bara att springa och sno en kasse i kassan och papper, sen kände hon sig piggare när vi gick hem, men när vi väl var hemma total däckade Emilia i sin säng och kräks igen, så hej magsjukan :(

 
Hoppas att ni fick en bättre dag idag

Sött

2013-02-18 21:38:00 Shopping
» Kommentarer(2) «


Satt och kollade lite på barnkläder nyss och fick syn på dessa två u n d e r b a r a plagg. Så söta så att man smälter. Så nu blir det att åka ner till stan och spena in dessa plagg till Lydia

Jordgubbar med mjök

2013-02-18 21:22:02 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


Finns det något godare?
Lyxade till eftermiddagen med jordgubbar och mjölk. U n d e r b a r t gott
 

Stora tjejen

2013-02-17 19:49:00 Emilia
» Kommentarer(0) «


 
Tänk så stor du har blivit mitt älskade barn
Det är helt galet mamma hinner inte med i tiden raring, det går för fort. Så duktig på allt, min vackra stora tjej. Emilia tjatar redan om att börja i skolan. "Mamma Emilia ska gå till skolan nu" "Hejdå mamma nu ska jag till skolan" Dessa meningar hör man varje dag, hihi. Så Emilia börjar verkligen bli en stor flicka nu eller hon är redan en stor flicka :)

Söndag

2013-02-17 19:36:39 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag blev det ingen utedag utan en innedag. Flickorna och jag har busat runt här hemma hela dagen, så här hemma har det varit livat idag kan man säga, hihi. Jag har även hunnit med att tvätta all tvätt och städat ur lägenheten också, skönt. Så ja vi har inte gjort så mycket mer idag faktiskt, jo badat och stänkt ner hela bardrummet har vi också gjort, hihi. Annars inget speciellt.
 
Imorgon är det måndag igen och jobb, flickorna är lediga imorgon eftersom att Mattias är ledig, så det är skönt, då behöver inte jag känns någon stress hem då kan jag bara jobba på hur länge som helst, men tror faktiskt att jag slutar rätt tidigt imorgon vi får se. Hoppas att ni har haft en fin dag :)
 

Nväntasöndagmyframföt

L ö r d a g s l y x

2013-02-16 20:11:00 Mat&bak
» Kommentarer(0) «



Mys lördag

2013-02-16 19:28:23 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag började Mattias att jobba igen efter pappaledigheten, så idag har jag varit själv med flickorna och det ska jag vara imorgon också, han jobbar nämligen denna helg. Idag började vi dagen med en låång mysig frukost, sen klädde vi på oss och fixade oss och gick ut för att leka, men Lydia ville inte gunga hon bara grät och hon ville inte alls leka i lekparken i huvudtaget, hon skulle bestämt sitta i sin vagn och bara vara, så Emilia fick leka på en stund, men sen så ville Lydia inte alls vara ute så det var bara att gå hem, så det blev en kortis ute idag, hoppas att det blir lite längre imorgon.
 
Efter lunchen la jag Lydia för att sova middag, Emilia var också trött så vi la oss i våran säng och somnade vi med och sov i ungefär 2 timmar, hihi. Det var inte helt fel måste jag säga. Sen efter vilan så var vi pigga och glada.  Sen så har vi busat runt här hemma och rockat loss till smurfarna, hihi. En riktig mysdag blev det med mina flickor :)
 
 
Hoppas att ni får en fin lördags kväll

Alla ♥ dag

2013-02-14 16:59:31 Kärlek
» Kommentarer(0) «


 
En utav årets mysigaste dagar Alla hjärtans dag Hoppas att ni göra något riktigt mysigt med denna underbara dag. Vi ska iallafall ha familjemys med en god middag som lagas utav min Älskade idag.
 
Glad alla hjärtans dag till er alla

Älskade Emilia

2013-02-13 17:32:00 Emilia
» Kommentarer(0) «


Tänk så stor du har blivit, 4 år och snart 2 månader. Pratar på förfullt här hemma (gärna hela tiden) hihi våran stora tjej. Hjälper mamma pappa och lillasyster med allt. Leker alltid så snällt och lungt med lillasyster Lydia.
 Emilia utvecklas jätte bra. Finner inga ord på hur stolt jag är över mitt älskade barn
 
Det är så kul att hon har blivit så stor så att hon kan det mesta. Hon brukar fråga tex vad det är för dag? Säger man torsdag så säger hon "JAA fredagsmys imorgon" och sen så är det ju lördag "Godislördag". Är jag ledsen över något så kommer hon till mig och kramar om mig och säger "Vad är det lilla gumman" Blir tårögd bara jag tänker på hur fin stor tjej vi har. Emilia säger att jag ska skriva bajskorv här så jag får väll göra det då, haha tokunge.
 
 
Jag älskar dig

Semmeldagen

2013-02-13 06:34:45 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nå fick ni i er några semlor igår? Mattias hade köpt till oss,
så vi fick oss en varsin :)
 

Gullan

2013-02-12 07:59:00 Lydia
» Kommentarer(0) «


Lydia har fått så långt hår nu så att hon kan ha två söta små toffsar. Hon är ju bara för söt i det, hihi. Det är ju så himla sött med små toffsar på barn
 

Tulpaner

2013-02-10 20:06:00 Inredning
» Kommentarer(0) «


Så fort mina tulpaner dör här hemma så springer jag iväg och köper nya, hihi. Så himla fint med tulpaner i hemmet. Hoppas att våren kommer snart så blir det ännu finare och mysigare
 

Tuffingen ♥

2013-02-10 19:49:00 Lydia
» Kommentarer(0) «



Söndag

2013-02-10 19:44:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Helgen närmar sig nu sitt slut, tänk så fort en helg går? Man får njuta så gott man kan, fast det är ju helg snart igen, man får tänka så. Idag hade jag och Mattias en dag med bara slapp och vila, och jag färgade även mitt hår med slingor, vill bli ljusare nu till våren/sommaren. har saknat mitt ljusa hår. Sen på eftermiddagen kom våra älskade flickor hem, som har sovit hos farmor och farfar från lördag till söndag, åh vad vi har saknat dom. Men nu är dom hemma iallafall och sover snart sött i deras sängar
 
På eftermiddagen kom även mormor gammelmormor och Tessan förbi och fikade lite med oss, så det var kul att dom tittade förbi en liten stund. Sen blev det middag här hemma och massa gos med våra flickor :)
 

Mysig frukost

2013-02-10 12:01:00 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Jag och Mattias kör på en riktig mysmorgon tillsammans med en u n d e r b a r t mysig frukost. Nybakade scones chailatte och Juice
 

Skooor ♥

2013-02-09 19:42:36 Shopping
» Kommentarer(0) «


 
Dessa u n d e r b a r a skor fick följa med i h&m beställningen. Skickade efter ena paret tidigare, men dom var försmå så jag skickade tillbaka dom och jag fick inte tillbaka en större st som jag ville ha, men nu var dom på rea så jag fick dom billigare, så det var väll bara tur då. Båda två klackarna är ifrån h&ms rea

Lördag

2013-02-09 19:35:32 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag låg vi kvar länge i sängen och njöt av att det var lördagsmorgon och helg. Sen gick vi upp och jag började med att storstäda ur hela sovrummet, bädda rent i sängen m.m. Så nu är det rent och fint där inne. Sen så blev det lite lek med våra flickor, som nu är hos farmor och farfar för att sova över tills imorgon så får jag och Mattias lite egentid med varandra.
 
Jag och Mattias åkte ner till stan en vända sen åkte vi vidare till boländerna och tittade lite där, sen så blev vi så hungriga så vi åt en romantisk middag på ikea, hihi. Blev ju billigt iallafall. Nu ska vi mysa oss ner framför tvn och se på en film.
 
 
 
Hoppas att ni får en fin lördags kväll

H&M

2013-02-09 19:26:38 Shopping
» Kommentarer(0) «


Satt och kollade igenom flickornas kläder, och jösses vad dom växer fort alltså. Så det fick bli en beställning ifrån h&m, fast det har jag ingenting emot, hihi. Sen blir det nog en runda på stan och köpa lite byxor till dom :)

Fredags mys

2013-02-08 19:01:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu är ätnligen helgen här, u n d e r b a r t. Hoppas att ni ska hitta på något kul ihelgen. Jag och Mattias är troligtvis barnlediga imorgon så då ska vi ha massor med mys för oss själv, och fira våran älskade 6 års-dag. Idag fick det bli tacos till middag, Lydias första tacos, hihi. Men hon tyckte det var jätte gott faktiskt.
 
Nu väntas fredagsmys här hemma, med ljus film och lite gott :)
Trevlig helg

Underbara videoklipp

2013-02-07 22:18:12 Videoklipp
» Kommentarer(0) «


Dessa videoklipp talar för sig själva. hihi helt underbara
 
 
 

6 år ♥

2013-02-07 22:03:00 Kärlek
» Kommentarer(1) «


Idag firar jag och min Mattias 6 år tillsammans. Den 7 februari 2007 blev vi tillsammans, och idag är det 6 år sedan, 6 helt underbara kärleksfyllda år. Jag älskar dig bara mer och mer för varje dag som går. Det pirrar fortfarande i min mage när du tittar mig i mina ögon med dina två blåa vackra ögonstenar.
 
Är så otroligt lyckligt lottat som har dig, du är det bästa som har hänt mig. Finner inga ord på hur lycklig jag är som har dig och två helt underbara barn. Jag älskar dig så mycket min älskade man  
 
 
 

Emilias första kokbok

2013-02-06 22:11:23 Emilia
» Kommentarer(0) «


Idag köpte jag en kokbok till Emilia. Hon älskar att hjälpa mamma att baka eller att laga mat. Så fort jag säger att jag tex ska baka chokladbollar då kommer Emilias springandes och säger "EMILIA OCKSÅ" hihi. Så nu har hon fått sin allra första kokbok. Den är så himla bra också, det är bilder i den på hur man gör med alla ingredienser. Så nu ska min lilla mini kock få baka ifrån sin alldeles egna kokbok :)
 
 
 

Klättrar upp

2013-02-06 21:50:45 Videoklipp
» Kommentarer(0) «


Idag när jag stog och lagade mat så hör jag en Lydia skratta, och det lät som att hon hade klättrat upp någon stans, och det hade hon också gjort. När jag vänder mig om så sitter hon i soffan, och jag tänkte genast att det där kan inte Emilia har gjort hon orkar inte bära upp Lydia i soffan, (orkar gör hon väll men hon vågar inte, hon är försiktig med lillasyster) Så jag tog ner Lydia på golvet och kolla vad hon gjorde, jo hon klättra upp i soffan igen alldeles själv. hihi lilla galna busunge
 
Så nu gäller det att hålla stenkoll på lilla busfröt så att hon inte klättrar upp någonstans och slår sig.
Tänk så stor hon börjar bli våran Lydia. Kan klättra upp i soffan helt själv!  
 

Bakelser

2013-02-06 20:41:29 Mat&bak
» Kommentarer(1) «


 
Bakade ihop lite goda bakelser till min familj nu på kvällen

Ingredienser

50 g Svenskt Smör från Arla

3 st ägg

2 dl strösocker

1 dl Arla® mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt. Klicka ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min för stora och ca 12 min för normalstora. Låt muffinsen svalna.

 

Hallonmarängsmörkräm:

4st stora äggvitor (eller 120g)

2 1/4dl socker

250g smör

1tsk vaniljsocker

3 1/3dl tinade hallon

 

Vispa äggvitorna med strösocker. Ha sedan i rumsvarmt smör bit för bit vispa emellan varje bit. Ta sedan i mixade hallon och vaniljsocker. Sen så är det bara att klicka på krämen på alla muffins.


Förkylningsvirus

2013-02-06 16:14:10 Lydia
» Kommentarer(1) «


Vi har haft helt fel om våran lilla flicka. Igår på eftermiddagen kände både jag och Mattias att vi inte kände igen Lydia alls, hon har ju gnällt hela tiden och vi har ju trott att det har varit pga förkyldningen, men nej så var det inte. Så vi ringde uppp till sjukhuset igår så fick Lydia komma upp till barnakuten, hon började nämligen andas dåligt. Efter att dom tagit massor med prover så fick hon inalera 2 gånger, hon hade tydligen massa slem i vänstra lungan, så hon hade svårt att andas, så hon har ju haft ont där, såklart att man är så ledsen då. Lilla hjärtat.
 
Men efter att hon inalerat och tagit alla prover så fick hon åka hem, medecin fick hon utskrivet också, så på slutet av denna vecka så ska hon vara hyffsat återställd. Lydia har åkt på ett förkylningsvirus. Idag har tydligen Lydia varit nere på golvet och lekt hela dagen och det har hon inte orkat innan, hon har bara legat och sovit, så det är skönt att hon börjar smått bli sig själv igen. Våran lilla älskling
 
 

Flaggan

2013-02-05 17:11:13 Inredning
» Kommentarer(0) «


Nu har jag satt in den fina flaggan i flickornas rum som Lydia hade på sitt kalas
 

Våran tisdag

2013-02-05 16:09:49 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Flickorna är fortfarande sjuka och Lydia verkar inte bli så mycket bättre, hon bara gråter gnäller och ska vara uppe i mammas famn hela tiden inget annat duger, men hon har ingen feber iallafall. Emilia är hostig och förkyld fortfarande men hon sköter sig själv ändå, leker på som vanligt och är som hon brukar.
 
Pratade med öron näsa hals nyss och dom sa att vi skulle avakta med Lydia och se om hon blir sämre. När hon hostar låter hon lite smått som en hund och det kan vara krupp sa dom, så mycket friskluft behöver Lydia, så snart ska vi ut på en promenad. Just nu leker hon med pappa och Emilia inne på rummet och det har hon inte velat på ett tag, så jag hoppas allt allt vänder och att flickorna är friska imorgon. Det är så tufft allting :(
 
 
 
Ta hand om er

Mössor

2013-02-04 16:09:00 Shopping
» Kommentarer(0) «


Åkte iväg för att köpa en vårmössa till Lydia och då hittade jag inte den som jag velat ha så länge, men tillslut så hittade jag den i en rea korg för 40kr det var typ 2 kvar så där hade jag tur. Sen så hittade jag även denna ursöta sommarhatt i samma korg för 20kr, bra pris! Så nu är lillan redo för vår och sommar ♥ :)
 
 

Nytt till köket

2013-02-04 15:42:00 Shopping
» Kommentarer(0) «


Vispskålar är något man behöver ha mycket utav, så jag klickade hem en som jag har kollat på väldigt länge som kommer ifrån märket Ib laursen och även 4 st äggkoppar ifrån Ib laursen. Självklart i färgen rosa ♥
 

Helgen slut

2013-02-03 21:34:44 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu var denna helg slut. Hoppas att ni fick en fin helg. Våran har ju varit sådär eftersom att flickorna ligger sjuka. Idag när vi vakna var Lydia jätte pigg och glad, men sen bara en timma senare blev hon hängig och febrig igen, så det blev en lugn hemmadag idag, men vi gick ut en liten stund på förmiddagen så att flickorna fick lite friskluft, behövs när man är sjuk. Emilia lekte på som vanligt trots lite feber, och Lydia bara grät när jag skulle sätta henne i gungan så hon fick ligga och mysa i sin vagn istället.
 
Sen på eftermiddagen kom mormor och gammelmormor hit och fikade lite, Lydia fick en födelsedags present av gammelmormor också. Sen när dom hade åkt så la jag mig och vilade en stund, känner mig helt slut efter denna helg, så lite vila behövdes. Nu ska jag mysa med min gubbe ♥
 
 

Rosa vit prickigt ♥

2013-02-03 11:54:02 Inredning
» Kommentarer(0) «


Ä l s k a r ♥ Ska köpa in mer rosa vit prickiga saker till flickornas rum tänkte jag. Hittade en rosa vit prickig taklampa, visst inte ens att det fanns, så moln lampan för åka ut så får den här komma upp istället. Lydia fick ju presentpengar på sin födelsedag, så ska köpa detta istället för massa leksaker, dom har så mycket leksaker där inne redan.
 

Älskade barn!

2013-02-02 21:46:32 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Det svider så himla mycket i hjärtat när man ser sitt barn vara sjukt. Jag minns när Emilia var en liten bebis och när hon var riktigt sjuk för första gången, Emilia är ju alltid glad av sig och har alltid varit, men just då var hon helt nere hon bara sov knappt åt och ville bara vara i famnen, det var jätte jobbigt att se hur dåligt hon mådde och inte kunna veta hur hon kännde men man förstog på ett ungefär, eftersom att humöret var helt nere.
 
Nu ligger Lydia sjuk för första gången på riktigt då, hon har ju haft nån liten förkyldning, men nu då? nästa 40 graders feber sen i fredagskväll, men nu ligger det runt ungefär 39, och Lydia är ju också alltid glad och kryper runt, villket hon försöker med nu med, men hon orkar inte, det blir så jobbigt för henne så att hon börjar gråta så att hon nästan kräks mitt älskade hjärta. Känner inte alls igen henne när hon är såhär sjuk. Längtar tills hon blir frisk så att jag får tillbaka min lilla sprattel tjej.
 
Emilia har ju nu också blivit smittad utav Lydia/dagis så nu ligger Emilia med 38,4 i feber men hon har högre feber nu kännde jag, och det är samma sak där, hon ligger i våran säng och fryser och försöker göra saker men hon orkar inte med något alls bara ligger där, så hemskt att se på. Jag kunde väl fått åka på detta istället för dom? Älskade barn, bli friska snart så att vi kan busa igen ♥
 
 Mina två små sjuklingar

Förmiddags mys

2013-02-02 18:46:00 Emilia
» Kommentarer(0) «


Idag på förmiddagen innan Lydias kalas så tog jag och Emilia bussen till boländerna och kollade runt i lite affärer. Först gick vi till plantagen och köpte blommor till Emilias och Lydias rum, sen så ville Emilia in på leksaksaffären, och där hittade hon ett grodspel som hon ville att vi skulle köpa, sen gick vi vidare till coop och handlade in det sista till kalaset.
 
Så jag och Emilia fick en mysig förmiddag tillsammans ♥
 

1 års kalaset ♥

2013-02-02 17:34:00 Lydia
» Kommentarer(1) «


Idag har vi äntligen haft 1 års kalas för Lydia. Det blev ett lungt kalas med lite folk, skönt eftersom att Lydia har lite feber och är hängig fortfarande. Men det blev ett jätte fint 1 års kalas för våran älskade 1 åring, och roliga presenter fick hon också, så nu har hon att göra :)
 
♥ Tack till alla som kom och för alla fina presenter ♥

Flickornas fönster

2013-02-02 17:00:32 Inredning
» Kommentarer(1) «


Har gjort om lite inne i flickornas rum i deras fönster. Skickade efter en gardinvepa som kom igår, och imorse var jag och Emilia iväg och köpte blommor nya krukor och rosa konstgräs. Nu blev det verkligen mycket öppnare och frächare där inne ♥
 

Köttfärsbiffar med pepprig sås

2013-02-01 23:07:00 Mat&bak
» Kommentarer(1) «


 

Du behöver

♥ 500 g köttfärs

♥ 2 st vitlöksklyftor

♥ 3 msk chilisås

♥ ½ tsk salt

♥ Svenskt Smör från Arla

♥ 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

♥ 1 tsk grovmalen peppar , t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar

♥ 1 tsk soja

♥ ½ tsk timjan

♥ ½ dl vatten

 

Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 2 biffar  per portion. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min.


Bullar

2013-02-01 22:57:59 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


 
Lydia har ju legat med feber hela dagen och nu på eftermiddagen har hon haft feber upp till 39,4 grader :( Men hon känns lite svalare nu, så hoppas att hon är feberfri imorgon för då ska vi fira henne 1 års dag. Har iallafall bakat ihop hallongrottor och kanelbullar så att man har det klart. Det luktar nybakade bullar i hela lägenheten, mums ♥

Hallongrottor

2013-02-01 22:51:49 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


 
Du behöver:

♥ 4 1/2 dl vetemjöl

♥ 1 dl socker

♥ 1 tsk bakpulver

♥ 2 tsk vaniljsocker

♥ 200 g smör (eller margarin)

 

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.


Örngott med volang

2013-02-01 19:50:00 Shopping
» Kommentarer(0) «


 
Idag kom mitt älskade packet som jag skickade efter förra veckan. Dessa två söta örngott med volang var en utav alla saker som låg i det packet. Dessa ska få vara inne i mitt och Mattias sovrum ♥

Lillan är sjuk

2013-02-01 16:19:00 Lydia
» Kommentarer(0) «


Våran lilla Lydia ligger sjuk. Antar att det är alla dagisbaciller som kommer nu. Så nu ligger hon med feber och världens slemhosta, och nu sover hon för tredje gången idag.
Mitt älskade lilla hjärtat :( ♥
 

Vardagsrummet

2013-02-01 15:19:00 Inredning
» Kommentarer(1) «


Vi har ju köpt ett nytt hyllsett till vardagsrummet för ett tag sedan och även framkallat stora porträtt foton på flickorna som vi satt ovanför. Såhär fint blev det :)
 
♥ Rosa vitt silver ♥