VAGNEN ♥

2011-11-30 22:07:36 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Nu har vi fixat barnvagn till bebisen. Vi hade ju tänkt att vi skulle köpa en helt ny först men det känndes så himmla onödigt när vi ändå har emilias vagn liksom som vi bara har haft sittdel i så vi behöll den istället och köpte en liggkorg och en ståbräda till den, helt perfekt, plus att jag köpte den rätt sent så emilia har typ bara användt den i 4 måndader kanske sen var hon typ förstor för den så den är som ny. Vagnen är en teutonia cosmo! Sen skulle vi köpa skötväska också men fastnade verkligen inte för nån så tänkte ehh vi tar det sen och när vi går till utgången så är det en korg med fyndsaker i och där ligger det en svart blöjväska för halva priset så 150kr fick vi betala haha riktigt bra fynd! Sen så var det ett super bra underlägg med också i skötväskan som man kan ha om man byter blöja på någon toa någon stans så kan man lägga bebis där, helt perfekt :)

                                 
                                 
                                 
                                 

GRAVIDITETSVECKA 30 ♥

2011-11-29 12:30:42 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Barnet: Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram.

Mamman: Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

                                  

Nu är det bara 10 veckor kvar till bebis är beräknad


TOMTE GUMMA

2011-11-28 14:10:39 Shopping
» Kommentarer(0) «


Snart är det ju lucia också riktigt mysigt och alla på dagis kommer ju typ vara lucior och tärnor så tänkte att emilia skulle få vara lite speciell och inte vara som alla andra och få vara en liten tomte gumma haha hur gulligt som helst ju och det passar henne jätte bra hur söt som helst är hon i den och hon kan ju ha den på julafton också men ska köpa tjocka gråa leggins till också. Se så söt den är :)

                                    

MÅNDAG

2011-11-28 13:59:27 Shopping
» Kommentarer(0) «


Nu var det måndag igen då tiden bara rullar på fort. Idag hade jag en häärlig dag på jobbet slutade jobba klockan 11.30 skönt på en måndag när man är som segast, så jag passade på att dra till gränby centrum en snabbis för att handla in lite vinterkläder till emilia eftersom att nu har ju snön kommit bara lite men iaf det är grymt kalt ute ju. Så nu kan hon hålla sig riktigt varm. Vinterjacka har hon ju kvar från förra året den bruna fina älskar den men täckbyxorna vet jag inte alls vart dom tagit ivägen så fick bli nya, självklart så passade jag på att köpa en kofta till lilla bebisen också :)

                                   
                                   

Älskar mössan alltså den rosa hur jäkla snygg som helst och den sitter jätte snyggt på emilia en riktig emiliamössa haha synd att den inte fanns i min st men tror det finns fast i en annan färg så det kanske man ska köpa så kan vi ha lika. Ja vad ska man göra nu då? Har mått illa hela dagen och har ont i magen väntar bara på att magsjukan ska slå till eller vad det nu är känns som det iaf usch:(

FÖRSTA ADVENT

2011-11-27 19:14:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag är det första advent känns jätte mysigt tycker jag men hur trist är det att det spöregnar liksom man blir ju förbannad ju, snöö ska det ju vara fast jag pratade med mamma nyss hon är i björklige just nu och det öser det med snö så snart kanske det kommer hit med hoppas jag. Idag bjöd vi över mamma och dom för lite advents fika super mysigt ju lussekatter pepparkakor och glögg♥ Hur gott är inte det liksom? Plus att vi körde på risgrynsgröt och lite glögg till frulle mums.

                              

Kan liksom inte fatta riktigt att det är första advent redan tycker att det går så fort allting just nu, önskar att tiden kanske kunde stå lite mera stilla nu så att man kan njuta lite extra av julen än att det bara flyger iväg känns lite tråkigt faktist :( Fast på ett sätt är det skönt att tiden går fort får då kommer ju våran bebis fortare haha.

FREDAG OCH LÖRDAG

2011-11-27 19:02:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ifredags blev det en lång dag på jobbet slutade kanske 16.30 men det är något jag gillar, jag älskar att jobba långa dagar på fredagar det är skönt tycker jag vetej varför men jag gillar det visst det är skönt att sluta tidigt också men mycket skönare att jobba länge tycker jag. Sen så skulle det ju vara julfest på jobbet kl 18.00 men det hann inte jag med eftersom jag skulle hämta emilia sen var kl typ tjugo i sex när vi var hemma och hinna duscha och fixa sig på det går ju bara inte, så fick skippa den känns surt. Så jag och emilia gjorde en god middag här hemma med kött vitlökspotatis och en super härlig sallad till det, sen så hade vi mys framför tvn hela kvällen.

Igår gick vi upp rätt tidigt och drog oss mot boländerna för att inköpa lite saker. Först drog vi in till ikea och köpte gardiner till sovrummet vårat såg så tråkigt ut där inne vet inte riktigt vart dom förra tog ivägen tog ner dom för att tvätta dom sen var dom bara borta konstigt, men köpte vanliga vita iaf sen en ljusslinga med som jag lindat runt gardinstången så nu ser det riktigt mysigt ut där inne. (mörkbild)

                                

NU ÄR VI PÅGÅNG!

2011-11-21 21:10:20 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Nu har vi snart allting till lilla bebisen eller ja vi har nog allt nu men funderar på om jag ska köpa en ny baby sitter vi får se. Idag kom tessan hit och tog hand om emilia så då drog jag och Mattias till baby proffsen och köpte in det sista viktigaste sakerna, ammningskudde vagn och såbräda till emilia. Men liggdelen till vagnen fanns inte inne i lager så dom fick beställa hem den så den kommer nog om 2 veckor. Så himmla skönt att allt börjar komma på plats nu så nu är det ju bara lilla bebisen som vi väntar in, men nu får det inte komma såklart den ska ligga där inne tills den är redo på att komma ut till världen. Ska sattsa stenhårt på ammningen denna gång gick ju inte alls bra med emilia det gjorde ont och bara strulade hela tiden. Här är det som vi fick med oss idag :)

                                  
                                    

Det kommer bli så perfekt med ståbräda åt emilia för hon är alltid så duktig och lung plus att hon aldrig sover i vagn hon har aldrig velat göra det riktigt hon vill hellre sova i sin säng så det är perfekt, och nu sover hon ju knappt middag längre bara nån dag i veckan om hon är trött. Det är så himmla skönt att det blir en sån bra ålder mellan barnen så att man slipper en stor klumpig vagn. Visst det finns ju enkla vagnar men då blir ju oftast en plats inte använd eftersom hon inte åker vagn så ofta så för våran del är det onödigt att köpa något annat än att ha en bra perfekt ståbräda.

GRÄNBY CENTRUM & 4H-GÅRDEN

2011-11-20 19:45:39 Shopping
» Kommentarer(0) «


Imorse runt 10 tiden skulle tessan komma men kom hon då? Nej det gjorde hon inte den lilla ungen låg och sov haha fick sms vid 12 tiden "nu är jag vaken" haha okej.. Så jag och emilia tog bussen till gränby c för lite shopping, är det något jag behöver så är det kläder alltså köper ju jämt inredning och saker till emilia och så. Så idag köpte jag mig två sjukt snygga koftor men måste ju köpa in mer ska göra det sen när jag får tid. Sen inne på h&m har dom lite rea på barnkläder och då hittade jag två st koftor till bebisen för halva priset 34kr st för dom och jag tog dom sista haha snacka om tur jag hade där, det är ju inte alltid man hittar en tröja för 34kr liksom? Sen hittade jag mina koftor också för 49kr st :D Så det var ett bra fynd idag!

                                     
                                    

Sen så gick vi bara runt och mös där inne jag och emilia en riktig mor&dotter dag♥ Sen ringde mamma min och fråga vart vi var för hon ville träffa oss en sväng och då skulle inte hon komma förens om en timma ungefär och vi var ju klara på gränby jag och emilia så vi drog till coop och köpte lussekatter festis och godis och drog till 4h gården en snabbis. Mysigt var det men vad kalt det bara blev sådär hur som helst höll ju på att frysa tårna av mig usch. Sen när mamma och mormor kom så drog vi tillbaka till gränby en stund för att dom skulle kolla runt lite sen blev det en snabbis till boländerna och sen hem och avslutade med en gofika ;)


LÖRDAG

2011-11-19 22:16:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Imorse fick jag sova till 09.30 och det tackar jag för, har haft det jätte svårt att sova inatt värre än vanligt liksom så behövde sova ut lite. Ska börja sova lite i soffan nu och se om jag kanske sover bättre där, för många som jag känner som är/varit gravida som sover dåligt på nätterna sover mycket bättre i soffan har jag hört så ska pröva med det nu ett par dagar och se hur det går, självklart så får jag ju sova brevid min älskling för han vill inte sova själv i sängen utan mig han vill sova med mig haha sötnos.

Sen kring halv ett så tog vi bussen här ifrån och sen vidare ut till landet mot mormor och gorfar som emilia säger efter som att mamma min har fylt år så vi drog dit för arr fira henne och träffa lite släktingar alltid lika trevligt. Super god tårta hade hon och fikabröd såklart mums. Vi drog ju dit utan vagnen för att se hur det går och det gick super bra emilia höll mig i handen hela tiden när vi gick från buss till buss och sen när vi skulle av super duktigt tjej, så det kommer gå jättre bra sen med att bara behöva ha en vagn med ståbräda till som hon kan stå på om man ska gå långt och hon blir trött eller så. 

                                        

Så dagen idag har varit väldigt trevlig! Min lillasyster sålde ju jultidningar för ett tag sen och dom har ju kommit och jag köpte Mia & Klara säsong 1-2 till mig och mattias och pettson & findus till emilia som hon ska få i födelsedagspresent eller julklapp vi får se men det är big pack liksom 4 pettson filmer det kommer bli kul. Hoppas att hon kommer gilla dom bara men det tror jag.

                                   

Så för mig och mattias del så blir det att sitta och glo på Mia & Klara hela kvällen :)

INREDA INFÖR JULEN

2011-11-13 17:00:00 Inredning
» Kommentarer(0) «


Finns det något mysigare eller? haha nej inte en chans. Jag kommer att andvända mig utav färgerna vit silver och kanske lite ljusrosa, för det är ju mina favorit färger när det gäller att inreda vitt och ljusrosa älskart! Så nu har jag planerat in hur det ska se ut här hemma med julbelysning och lite sånt. Ska ha en jätte stor vit julstjärna i lilla fönstert i vardagsrummet som ska ta upp hela fönsteret, sen i det andra fönstert ska jag köra på ljus på silver stakar så ska bara ha en julstjärna där inne. Sen så ska jag köra på vit julgran så himmla snyggt, vi hade ju det förra året så kör på samma igen, det blir så så mycket snyggare när allt går ihop än att man har massa olika färger så det är därför jag tar av dom färger som jag redan har i hemmet plus att jag älskar dom. Så här är en ungefär bild på allting..
    

MUFFINS BAK

2011-11-13 15:27:08 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


Hade det lite tråkigt en stund nu så kännde jag mig lite sugen på något plus att det är farsdag♥ så passade på att baka ihop lite muffins lite snabbt och goda blev dom. När jag bakar muffins så gör jag alltid efter sockerkaks recept men det är ju samma sak så det spelar inte så stor roll..             
         

Receptet

2 stora ägg
2 dl socker
50 gram smör eller margarin
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk (vatten går också bra)
Smaksätt sockerkakan med:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av en citron

Tillagning: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker så att det blir fluffigt efter några minuters vispande. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn och häll sedan ner det i formerna..

(Kanske inte dom snyggaste dåra men väldigt goda!)


LILLA TRÖTTISEN

2011-11-10 20:08:38 Kärlek
» Kommentarer(0) «


När tessan drog hem så kännde jag mig jätte trött och då sa emilia "mamma sov" så gick in och la mig i sängen och vilade magen kanske 10min sen gick jag upp för att kolla vad emilia hade för sig för det vart så himmlans tyst här hemma hon brukar alltid prata med sina bebisar (dockorna) så när jag väl gick och kollade efter henne så ser jag att hon står vid soffan helt still och ja då har hon somnat ståendes liksom hur lyckas hon? haha♥

                              

Så ja det var ju bara för mig att hämta henne täcke & kudde och lägga henne i soffan så att hon får sova på ett litet skönare sätt för det kan ju inte vara så skönt att stå och sova haha mammas lilla busunge! :)

                              


MVC BESÖKET

2011-11-10 16:05:21 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Idag innan jobbet så hade jag en tid på mvc för sockerprov. Så emellan 24.00 till 11.00 skulle jag vara fastande och det gick hur bra som helst men att göra socker provet var nog det värsta jag gjort i mitt liv. Först tog dom ju stick i fingret och kolla vad det låg på sen så skulle jag typ dricka vatten som är utspet av massa socker och det skulle jag hälla i mig på mindre än 5 min och det är cirka 3dl och det gick ju aldrig det var så inåt ja fy satan så äckligt det var så jag satt i tvingade i mig det i 10min så det tog lite längre tid men det gjorde inget men hon pressade mig och sa nu för du rappa på och det gör det ju inte bättre liksom, och så fort jag tänker på hur det smakar så känns det som att jag ska spy så efter att jag druckit sockervattnet så har jag mått jätte illa mår illa än liksom så funderar på om man ska försöka kräkas ut allt så att man mår bättre det lär jag ju göra för jag känner att det ligger i magen alltså fy satan mår så illa..

Socker testet tog jag pga att emilia var väldigt stor när hon föddes hon vägde nästan 5KG haha riktigt tjockis, så dom ville kolla om jag hade någon slags diabetes så att dom kanske kunde ge mig tabletter för det men allt såg bra ut så hade inget problem med det men dom skulle höra av sig sen om det skulle vara något eftersom att ALLA mina prover jag tog sist såg inte alls bra ut så man vet aldrig. Ska tillbaka om 2 veckor och ta alla prover igen och se om dom är bättre eller sämre och köpa järntabletter måste jag göra typ nu för nu tjatar dom på mig förfullt. Så till er alla gravida med morgonillamående som ska ta socker testen tycker jag verkligen synd om för det var verkligen inge roligt :(

STOLT MAMMA

2011-11-09 19:33:17 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Under dom senaste månaderna har det hänt så fruktansvärt mycket med emilias utveckling så att man knappt hinner med. Hon pratar jätte långa meningar hjälper till med allt och är hur duktig som helst. Hon blev ju potträdd för ett tag sedan så vi har haft ett break med det ett bra tag nu sen förr förra veckan så började hon gå på den igen känns väldigt skönt och se har hon ju sagt "mamma emilia kissa toaletten" några gåner med så vi satt henne där lite läskigt var det och ingenting har kommit.

Men idag den 9 november 2011 så kommer emilia in till mig och köket och säger "mamma ta av mig blöjan emilia kissa toaletten" så då gör jag det så satt jag henne där fram och tillbaka 3 gånger sen så gjorde hon sitt ååh gud så glad hon blev och jag är hur stolt som helst över henne för detta var verkligen ett jätte stort steg för emilia från att varit potträdd väldigt nyligen till att gå på toaletten det är hur duktigt som helst, så hon fick en stor chokladbit av mamma som beröm såklart. Sen så ringde hon till pappa och sa "pappppaaa emilia kissat toaletten, duktig" haha så himmla roligt att hon sa så. Så ihelgen är det ju bara att dra till barnenshus och köpa en toalettsitts till henne för man får ganska ont i armarna av att hålla i henne.

Är riktigt stolt över min prinsessa nu♥

DOCKAN

2011-11-09 19:24:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår kom emilias farmor och farfar över och hälsade på en stund det var väldigt trevligt. Dom hade ju med sig en present till emilia eftersom att hon hade varit så duktig på sjukhuset och under hela tiden när dom fixade ihop hålet i huvudet hon sa ju liksom inte ett ljud satt bara där i pappas knä och höll i mammas han var hur lugn som helst iaf hon fick en docka av farmor och farfar och det blev väldigt populär haha hon har legat och kramat om den hela natten, samma sak idag när vi drog in till försäkringskassan så skulle hon ha den med sig satt och kramade om den hela tiden mammas sötnos. Se så söta dom är tillsammans..

                               


UNDERBART GOTT

2011-11-09 09:47:05 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


Som vissa kanske vet så älskar jag smoothie det finns verkligen inget godare än det. Men min mixer pajade för ett bra tag sedan och har inte orkat köpa en ny säger hela tiden att jag ska det men det blir aldrig av vilket är väldigt synd. Sen förra veckan så städade jag ur skåpen i köket och hittade en stavmixer (inte den bästa) ååh jag blev så glad, så imorse efter jag varit på möte på mitt jobb så sprang jag fort in på ica och köpte lite så att jag kunnde göra mig en smoothie till frulle och tog bara något snabbt för att se hur den fungerade och det jag tog alltså den blev så jäkla god med ingredienserna, så denna måste ni bara pröva ju :)


- Ta bara 1 banan och ett packet mango så har man i så mycket man vill förståss sen bara lite mjölk och mixa ihop det..


NYPONSOPPA

2011-11-08 20:22:17 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


Efter att svärföräldrarna varit här på en kopp kaffe så kännde både emilia och jag att vi var lite hungriga så vi kokade ihop en kastrull full med nyponsoppa, och när det gäller nyponsoppa så är det något emilia älskar. Hon sitter här brevid mig och slurplar i sig för fullt eller vad man nu ska kalla det, låter så kul :)

        
                                                                        Busunge


Graviditetsvecka 27 ♥

2011-11-08 15:19:02 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Då går man in i vecka 27 idag då, herregud så tiden går fort :)

                                         

Bebisen: Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1kg.Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta. Sjung för din bebis redan i magen, den kan höra dig

Du: Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen.


BARNSJUKHUSET

2011-11-08 09:42:25 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Igår blev det en hemskt kväll, jag sitter i soffan och kollar på tv och emilia springer och sätter sig i soffan och allt gick så fort så hon ramlar bakåt och gör som en volt och slår i bakhuvudet i metallbenet på vardagsrums bordet och börjar stört blöda, mattias skriker rakt ut ring ambulansen nu foooort så jag kontaktade dom så dom kom och då sa dom att hon hade slagit ett hål i huvudet på 1cm, så det var ju bara för oss att åka in med dom. Sen när vi var inne så var alla läkare på våran sida och tog hand om emilia och oss såklart. Dom behövde inte sy ihop hålet dom kunnde använda sig av något lim dom hade som dom fick ha på sen trycka ihop hålet. Men allting gick jätte bra hon var så duktig, gjorde allt som dom sa hon svarade på alla frågor som dom frågade henne.

Hade hon varit avsvimmad eller kräkts hade det ju varit ännu värre och som tur var så hände inget sånt. Hon grät ju såklart för att det gjorde ont sen satt hon lugn i soffan med pappa till ambulansen kom. Hon hatar verkligen sjukhus så att hon skriker tills hon kommer hem liksom men det gjorde hon inte hon var så fantastiskt duktig våran tjej så hon fick glass och två klistermärken av doktorn för att hon var så duktig.

Det är ju så hemskt när det händer sitt egna barn något man för ju panik alltså jag var helt panik slagen och det var ju även mattias. Så inatt sov emilia med oss hela natten så att vi kunnde hålla koll på henne hela natten, inte alls lätt att sova när hon gjort sig illa vill ju hålla koll hela tiden på henne plus att vi vaknade nyss eftersom att det var väldigt sent igår. Nu är hon iaf på humör men det var hon igår också efteråt jätte glad för klistermärkerna och glassen sen kom ju mormor också och körde hem oss. Nu ska vi bara ta det lungt idag och vila. Ska ringa läkaren sen och se när hon kan gå på dagis med tanke på att hon är pigg och så men man vet så att hon inte rammlar igen och gör sig illa det kanske inte kan vara så bra. Så ja såhär såg våran kväll/natt ut :(

Är riktigt stolt över våran flicka som var så duktig hela tiden♥




Då var det måndag igen då

2011-11-07 16:49:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Det känns typ som att det blir måndag sen nån timma senare fredag? haha helt sjukt ju alla veckor går så fort man längtar efter mycket saker men inte behöver man vänta länge inte när tiden ska gå så här fort. Idag har jag jobbat som vanligt slutade runt två tiden sen iväg på möte efter det med min chéf det gick super bra så det är väldigt skönt sen drog jag in på ica och handla potitis och sånt som måste köpas och fy satan vad potatis väger blev jätte tung kasse att bära på (inte bra för gravida).. Men hittade iaf något gott inne på ica har ni sätt denna glass eller? Med nogger och puck i satan så gotti det ska bli sen ikväll :)

                                 

Till middag blir det potatisgratäng med lövbiff gott ? Jaa.. Det är väldigt kul att vara gravid ibland för har börjat få så att jag blir sjukt hungrig och bara äter så det är lite smått kul, brukar ju inte äta så mycket i vanligt fall så njuter lite extra nu faktist , sen när ungen är ute så blir det stenhård träning då ska jag gå ner i vikt, det ska bli skönt älskar verkligen att vara ute och springa/gå så himmla skön känsla ikroppen ju. Nu ska jag greja lite här hemma.

Stressad

2011-11-06 17:04:27 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Blev jätte stressad nyss yr och helt förstörd varför? Lite otäckt att det bara kom sådär är det någon som har varit med om samma sak?  Har ju liksom ingenting att vara stressad för så det känns galet. Jag känner mig fortfarande stressad fast inte lika mycket det har lugnat ner sig lite nu som tur är för det där var inge roligt. Jag vet ju att man kan bli yr och så när man är gravid. Men allt detta beror det på gradvideteten eller vad är problemet liskom :(


Till en prinsessa

2011-11-06 13:20:31 Shopping
» Kommentarer(0) «


                                   
Emilia fyller ju snart 3år mammas stora tjej♥ så måste ju hitta en klänning till henne. Jag frågade hennes alldeles nyss, emilia vad vill du ha på dig på ditt kalas "byxor" svarar hon haha det lät så roligt men sen så frågade jag om hon ville ha klänning och det ville hon som tur va. Hittade som sagt denna ur söta klänning som jag ska dra till stan och kolla in lite närmre så får vi se. Den är ju super fin på bilden ju iaf så jag hoppas att den är lika fin på riktigt eller kanske ännu finare om jag har tur men det blir nog denna!

Våran härliga lördag

2011-11-06 12:02:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår gick vi upp rätt tidigt om jag minns rätt så käkade emilia frulle och jag kollade på såklart eftersom att jag inte kan äta frukost vilket är skit tråkigt saknar verkligen frukostarna , det är ju så mysigt att sitta ihop hela familjen och käka frukost med tända ljus och sånt, men snart så kommer jag kunna äta igen för nu är det inte långt kvar tills bebisen kommer med tanke på hur fort tiden går.

                                 
                                 

Sen vid 11 tiden drog vi hem till gammelmormor (min mormor) och käkade lunch kalops med morötter och potatis ååh gud så gott det var alltså jag trök i mig 2 potioner mat haha och emilia åt en stor potion plus två hårdmackor duktiga tjejen där. Sen efter det blev det glass med strut, man kan ju köpa glasstrutar ju och ha i vilken glass som helst så hon hade köpt någon med nogat och en med citron lakris och jag hatar lakris men lakris glass är ju hur gott som helst ju så den glassen med citron lakris ska jag köpa super god.

Sen vid halv 7 drog jag och emilia till bussen så att det inte skulle bli så sent så hade vi lite myspys här hemma på kvällen bara ocg väntade på att pappa skulle komma hem men emilia ville sova runt halv 8 tiden hon sov aldrig nån middag plus att hon hade lekt hela dagen så hon var nog ganska slut, emilia sover faktist inte så mycket middag längre och det gör inget för dagarna går lika bra ändå så himmla skönt. Vi har aldrig haft några problem med emilia och sömn/nattning vi liksom lägger henne i sängen ger hennes en puss och säger god natt sen stänger igen dörren liten sen sover hon på 10min kanske så har hon varit sen hon föddes så det är väldigt skönt :)


Graviditetsvecka 26 ♥

2011-11-01 12:33:16 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Idag går jag in i vecka 26 helt underbart. Det är så skönt när det bara rullar på och går fort fram så bebis kanske kommer snart, för här hemma längtar vi enormt mycket på att pyret ska komma ut till oss. Mattias satt och kollade på tvn imorse vetinte om det var nyheterna eller vad han sa, dom hade tydligen sagt att om man sover dåligt på nätterna så är det ett tecken på att förlossningen kommer startas tidigare än planerat, Stämmer det? Jag vet inte vad jag ska tro för det är ju olika för alla men vi får väll se när lilla bebisen vill komma ut♥

                     

Barnet: Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Vikt 900 gram.

Mamman: Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!