Kärleksmums

2013-02-23 00:07:00 Mat&bak
» Kommentarer(2) «


 
Har varit så himla sugen på att baka hela denna vecka. Jag bakade ju bullar i onsdags så nu är ju frysen full utav bullar, och nu på kvällen så bakade jag även ihop en sats med kärleksmums. Så nu har vi fyllt på med fika bröd i frysen om vi skulle få besök någon dag, vilket vi får imorgon, hihi  :)
 

Du behöver:

 150 g Svenskt Smör från Arla

 1 12 dl Arla® mjölk

 3 st ägg

 3 dl strösocker

 1 msk vaniljsocker

34 dl kakao

2 tsk bakpulver

 4 dl vetemjöl

 

Glasyr:

 75 g Svenskt Smör från Arla

34 dl starkt kaffe

12 dl kakao

 1 12 msk vaniljsocker

 5 dl florsocker

 

Garnering:

1 dl kokosflingor

 

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.


Kommentarer
Postat av: Tezzie

Bjud!

2013-02-23 @ 16:39:09
URL: http://blogg.improveme.se/tezzie
Postat av: Anonym

Goda dom såg ut! Du är duktig på att baka du!! :)

Svar: Tackar!
Sophie Jansson

2013-02-23 @ 19:11:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback