Äntligen

2011-10-30 17:47:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu har jag äntligen storstädat ur i emilias rum. Tog ju hennes garderob för nån helg sen och rensade bort allt som hon inte kan ha längre, och nu i lördags morse så tog jag en leklåda åt gången och gick igenom med en svart stor säck. Det var mycket som försvann mycket saker hon inte leker med längre plus saker som hunden pajjat varför spara på det liksom? Sen så fick jag ihop en hel back med bebis saker som hon hade i sitt rum som hon sa att bebisen skulle få leka med sen helt perfekt ju. Så nu är det änligen gjort :D Se så rent och snyggt det blev på hennes lekhylla!

                           

Kanelbullar

2011-10-30 17:41:50 Mat&bak
» Kommentarer(0) «


Mattias fyller ju år på torsdag den 3 november så vi planerade in att fira han nu ihelgen på lördagen. Så i fredags skulle jag baka bullar och sånt och det blev sent haha jobbade mellan 8.00-16.30 sen till dagis sen träffa mamma för att handla sen hem och göra middag ja och sen var klockan typ 10 på kvällen så stog och gjorde bullar då plus att jag var helt slut efter dagen, men dom blev super goda som vanligt kör ju på mitt "HEMLIGA" recept har i lite saker i mina bullar som gör en extra god smak så mina bullisar är väldigt populära :)


                                  

Min lilla pärla

2011-10-29 00:54:09 Kärlek
» Kommentarer(0) «


älskar dig


Mvc

2011-10-27 17:33:54 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Idag var jag till mvc på en kontroll bebis mår bra hjärtljud och allt såg bra ut, men med mig var det mindre bra blodprövet var inte alls bra och jag har kanppt gått upp något i vikt. När jag väntade emilia så gick jag upp 17KG och nu har jag gått mer än halva tiden och bara gått upp 2kg så nu gäller det att smälla i sig massor så att man går upp lite till men inte så lätt för har inte så stort sug efter något än Avokado med skagenröra haha. Chips vill jag bara kräkas av när jag ser dom vetej varför och godis kan jag äta ibland är inte så förtjust i det heller helt sjukt. Men snart så ska få lite tabbletter som jag ska äta så att allting ska bli bra.

Läkaren frågade mig om jag var trött för det borde jag men jag är typ bara trött efter jobbet sen innan och på jobbet så är jag hur pigg och glad som helst.  Jag hatar verkligen att ta blodproverna usch nålar tar dö på mig fick ta tre gånger i armen också.

Besök på kvinnokliniken

2011-10-26 18:42:01 Min andra graviditet
» Kommentarer(1) «


I söndags hände det något märkligt efter att jag vilat en sväng så kliver jag upp ur sängen sen så går det typ 15-20 min så börjar det droppa typ något slags vatten från livmodern och det var inte mycket alls sen efter att jag vilat en gång till så händer samma sak igen sen på kvällen fick jag riktigta ryggsmärtor hemskt ont gjorde dom. Sen dagen efter vid lunch tid så ringde jag till 1177 och rådfrågade dom om det var nån fara då kopplade dom mig fort till förlossningen då tänkte jag nej bebisen kan ju inte komma ut nu det är alldeles för tidigt. Sen så kopplade förlossningen mig till kvinnokliniken och där fick jag en tid kl 14.00 för en kontroll så blev väldigt skraj där.

Så dom gick in och kollade om något vatten hade kommit med ultraljud och andra grejer men nej det hade inte kommit något vatten men det kunnde bli så att det bara läcker ut vätska sådär som tur var, och bebisen hade gått om fostervatten och bebisen mådde jätte bra låg och vinkade där åt mig när jag fick se den på ultraljudet hur mysigt som helst. SÅ det är vad som hände i söndags och varför jag var på sjukhuset så nu vet ni :)

Graviditetsvecka 25

2011-10-26 18:30:25 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Igår gick jag in i vecka 25 känns riktigt bra men förstår inte att det går så himmla fort fram alltså, när jag väntade emilia så gick tiden hur sakta som helst nu känns det som en ny vecka varje dag ju, rätt skönt ändå för då kommer bebis fortare haha. Det är ju typ bara 3 månader kvar sen är vi två barnsföräldrar känns så underbart! Bebisen mår iaf riktigt bra där inne.

                              

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.


Prinsessan

2011-10-23 16:45:20 Kärlek
» Kommentarer(1) «



Sängen

2011-10-19 20:11:55 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Nu har vi köpt en säng till bebisen känns så skönt. Mitt stress har lungat ner sig nu för nu är det inte så mycket som ska köpas in så det känns super bra. Satt och kollade lite på ikeas hemsida så hittade jag denna säng där för endast 599kr bra pris för en säng och den är ju hur fin som helst också, sen köpte jag täcken och sånt till man måste ju verkligen tänka till eftersom att vi inte vet om det är en flicka eller pojke så får köpa det som passar till båda könen. Idag för första gången så skruvade jag ihop en möbel har aldrig gjort det innan för att jag hatar ritningarna man får med men idag lyckades jag att skruva upp bebisens säng (stolt) Här har ni resultatet :)

                                  
                                  

Graviditetsvecka 24

2011-10-18 20:35:08 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen ungefär 30 centimeter. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade hudbristningar eller strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).


                                  


Tröttis

2011-10-18 08:37:28 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Idag är emilia en riktig tröttis. Hon hittade en napp igår som hon hade när hon var bebis så nu på morgonen har hon gått runt och sugit på den det ser så gulligt ut när hon har napp i munnen hon har ju inte det annars för hon har aldrig fastnat riktigt sådär för nappen för henne är det tummen och snuttefilt som gäller :)

                                 
                                 
                                                                                    ♥

Skötbordet

2011-10-17 21:01:59 Min andra graviditet
» Kommentarer(2) «


ÄNTLIGEN nu har vi fixat ett perfekt skötbord till bebis och emilia kan ha det ett tag till också för det är upp till 15 kg och det väger inte hon än så det är skit bra så slipper jag hålla på att böja mig på golvet och så med magen inte så lätt längre nu när man har fått en mage haha. Jag måste alltid vara i tid med allting annars blir jag väldigt stressad. Fick ju panik förr förra veckan när jag kom på att vi inte har något alls till bebisen eftersom vi valt att köpa ny säng (som vi ska köpa på onsdag) skötbord och kläder men nu är vi igång så det känns super bra.

Vi hade tänkt köpa ett skötbord som man sätter på badkaret först men dom verkar vara svåra att få tag på sen så att man måste ta bort det varje dag när man ska duscha/bada det blir bara jobbigt i längden så är glad att vi köpte detta istället se så smidigt det är :)

                                           

                               
                               

Mössor

2011-10-16 19:53:05 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Hittade dessa söta mössor idag till lilla pyret imagen kunnde verkligen inte välja färg för den rosa var ju ur söt ju så om det är en pojke i magen så får emilia ha den rosa till dockan och är det en tjej så får bebisen ha kvar båda.
                                

Söndagen

2011-10-16 19:50:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag gick vi upp tidigt som ni kanske såg på ett tidigare inlägg jag la in fy alltså vaknade 04.24 eller något och kunnde verkligen inte somna om sen när jag väl tänkte kliva ur sängen och gå upp och käka något så tänkte jag nej jag tar ett nytt försök och då slocknade jag och vaknade runt 09.00 tiden. Sover hur dåligt som helst nu. Sen vid 10 tiden tog vi en tripp till gränby c för lite inköp till emilia :)

                                 

Älskar verkligen fliströjan som vi köpte en gråfärgad med hello kitty på hur söt som helst fanns inte alls många kvar så den verkar vara väldigt populär så tur att vi kom och såg den idag för denna var den sista i st 98/104 tur ju. Sen åkte vi hem och käkade lunch sen var det bara att dra iväg igen till stan och köpa ett skötbord (bild kommer upp senare) ååh sen kom emilia hem helt underbart våran saknade lilla tjej..

Lördagen

2011-10-16 19:42:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår kom emilias farmor & farfar och hämtade henne för att vara barnvakt över natten. Så jag och min gubbe gick ut och åt god mat sen gick vi och tog en drink eller ja han tog en öl och jag tog en super god alkoholfri drink helt underbar med smak av jordgubb den smakade verkligen sommar av något slag, så här såg den ut iaf!

                                    

Sen när vi kom hem så tog vi en mysig kvällspromenad med hunden sen blev det mys framför tvn med massa tända ljus, så vi hade det väldigt mysigt men saknade emilia jätte mycket, det blir så jäkla tomt när hon inte är hemma man har liksom inget att göra tiden står bara stilla känns det som inte alls kul. Men hon måste ju såklart komma bort lite från sina jobbiga föräldrar också ibland haha ;)

Vill kunna sova ut en hel natt

2011-10-16 04:28:31 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu är klockan liksom 04.26 ska jag någonsin få sova är då trött men somnar inte om. Har haft så här i några veckor nu först tar det kanske 1-2 timmar att somna och sen vaknar jag på natten och inte kan somna om hur jobbigt som helst :(

Vill verkligen kunna sova!!


Finns det något sötare än bebiskläder eller?

2011-10-14 18:10:17 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «



Till lilla pyret♥


Sover så sött

2011-10-11 20:21:50 Kärlek
» Kommentarer(0) «


♥♥♥

♥♥♥


Graviditetsvecka 23 ♥

2011-10-11 14:58:53 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Ja idag går jag in i vecka 23. Det känns hur bra som helst tiden går ju så himmla fort ju kan inte fatta att jag redan är i vecka 23 helt sjukt ju. Men det är så skönt att det går framåt eftersom jag inte går igenom en så lätt graviditet, spyr ju så fort jag äter frukost så kan absolut inte äta på morgonen då är det kört sen blir jag lätt äcklad och känner dofter jätte lätt fast detta är mest på morgonen annars på dagen/kvällen så är allt lungt och skönt så det är ju väldigt bra. Här kommer lite fakta om graviditeten för vecka 23 som jag är i idag :)

Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen. 


                                 
                               
                                                                               ♥

Bebis kläder

2011-10-10 21:09:24 Min andra graviditet
» Kommentarer(0) «


Idag kom lite bebis kläder som jag skickade efter. Fick ju värsta paniken förra vecka då jag kom på att vi måste börja köpa in massor med saker har ju gått mer än halva tiden och blev lite stressad vill vara förbered i tid jag det är lika bra. Gud så roligt det är med bebis kläder alltså dom är ju så små fick hem 3 body och en overall idag tog allt i st 56 man vet ju aldrig lika bra att det är lite större än att det är jätte smått fast jag tycker att 56 var väldigt smått men dom är ju så små när dom kommer ut åh så mysigt längtar så mycket. Här är det som kom idag :)

                  

Vecka 22

2011-10-04 21:27:06 Min andra graviditet
» Kommentarer(1) «


<3